Nyhetsbrev från Hamnkommittén, April 2021

inlagd i: Hamn, Nyheter, Sööa, Städdag 2

Nu är säsongen på väg, och vi har sjösatt tre båtar redan !

Nu väntar vi bara på att den riktiga vårvärmen skall dyka upp, så vi kan börja förbereda säsongen på riktigt.

Vi har redan varit igång i hamnkommittén, vi har hämtat en brygga i Lillängshamnen, som vi skall renovera och lägga ut på Västra Söön i anslutning till ”vår” sandstrand mellan vår brygga och kommunbryggan, så att småbåtarna inte behöver köra upp på sandstranden.

Städ och arbetsdag 17 april

Den 17 april har vi städ och arbetsdag i hamnen. Vi träffas som vanligt 09.30 i hamnen och håller på till 15.30. Med tanke på den pågående pandemin så blir det inte något gemensamt fika eller lunch. Var och en tar med sig sin matsäck och fikar på behörigt avstånd från varandra, i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendtioner.

Båtbottenprojektet

Det är nu klart att vi får köra igång med isblästring av 20 båtar inom ramen för vårt projekt tillsammans med Länsstyrelsen. Vi har idag 15 medlemmar som anmält intresse av att sanera sina båtar, så det finns plats för ytterligare 5 båtar i detta projekt. Kostnaden är ca 3.200/medlem, resten står länsstyrelsen för.

Förutsättningarna är följande:

Båtägaren gör i ordning båten så att vi kan hämta den med traktor, och köra in den i tältet, båten blästras, vi drar ut båten när och sedan måste den behandlas av ägaren med ett antal strykningar med epoxi innan något annat sker. När det gäller epoxibehandlingen så rekommenderas minst 5 lager, det finns mer att läsa om behandlingen på www.maringuiden.se där framgår det att kostnaden är ca 4.000 kr plus ditt eget arbete.

Många rekommendationer går ut på att man skall blästra på hösten och sedan behandla med epoxi på våren, för att försäkra sig om att alla ev fukt torkat ur laminatet.
Så blästringen kommer att ske under hösten 2021.

Söagruppen

Söagruppen har producerat 4 nya bord till Söa, och sökt tillstånd för en ny grill och ytterligare en toalett. Den nya bryggan skall vi jobba med under arbetsdagen den 17/4, så den kan finnas ute på Söa till midsommar.

Thorsten

2 Responses

  1. Tommy Kruse
    | Svara

    Hej Jag vill anmäla mig för isblästring av min båt till hösten 2021,en NF segelbåt.
    Medlems Nr 982.
    Tommy Kruse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + sju =