BÅTRETUR – BÅTLIVETS NÄTVERK FÖR OMHÄNDERTAGANDE AV UTTJÄNTA FRITIDSBÅTAR

inlagd i: Förvaring, Hamn, Städdag 0

Båtretur är ett nationellt nätverk för miljömässigt korrekt insamling och återvinning av fritidsbåtar. Målsättningen är att det via Båtretur ska vara enkelt att få hjälp med hela processen att ta hand om en uttjänt båt oavsett om du är privatperson, båtklubb, försäkringsbolag, fastighetsägare, båtvarv, kommun eller annan aktör.

Bakom nätverket står SweBoat som är båtbranschens organisation för båttillverkare, varv, importörer, tillverkare, tillbehörsleverantörer med flera, i samarbete med Stena Recycling och Båtskroten Sverige AB. Båtretur är inte en juridisk person utan en samverkansplattform utan vinstintresse.

BÅTSKROTNINGSPREMIE

Nu finns möjligheten att kostnadsfritt lämna båtvrak till skrotning och det gäller såväl privatpersoner som kommun. Båtar upp till tre ton kan lämnas på någon av de tjugofem olika platserna i landet.

Tack vare en skrotningspremie från Havs- och vattenmyndigheten kan vi erbjuda denna service.

Om du inte själv kan transportera din båt till oss, kan vi mot ersättning frakta den åt dig. Båten behöver även vara sanerad från miljöfarligt avfall.

Båtskrotningspremien är till för att uppmuntra båtägare att ta hand om sina båtvrak istället för att lämna dem i naturen.

Läs mer om båtretur här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =